20 beste manieren om geld verdienen met bloggen

content schrijven

Inhoud

Bloggen is een leuke manier om jouw kennis en ervaringen te delen. Maar vergeet ook niet dat je kunt geld verdienen met bloggen, hetzij als een extra zakcentje in de maand of zelfs als een fulltime carrière.

Onderstaand vind je een lijst met de beste manieren waarmee je kunt geld verdienen met bloggen. Het is mogelijk voor elke niche, van reizen tot medisch, van auto’s tot beauty en van technologie tot huisdieren. Het belangrijkste is dat je op een aantal dingen let.

  1. Wanneer je bijna geen bezoekers op jouw website hebt of volgers op Social Media, is het erg moeilijk. Begin dan eerst met het optimaliseren van jouw website zodat mensen deze kunnen vinden. Geen idee hoe dat moet? Begin hier: Wat is SEO?
  2. Geld verdienen met bloggen is het beste met niche gerelateerde blogs, dit is het meest aantrekkelijk voor bedrijven die direct via jouw website hun doelgroep kunnen aanspreken.
  3. Wanneer je iets ter betaling promoot wees hier eerlijk over tegenover jouw publiek.

1. Affiliate

Wil je zonder al te veel moeite geld verdienen met bloggen, dan is affiliate marketing waarschijnlijk iets voor jou. Met Affiliate marketing verdien je geld (commissies) elke keer dat je een producten of dienst van een bedrijf promoot en een verkoop stimuleert. Plaats een affiliate link op jouw blog en wanneer een bezoeker op de link klinkt en dit een verkoop genereert bij het bedrijf, ontvangt jij hierover een commissie.

2. Producten verkopen

Het toevoegen van een webshop aan je blog is eenvoudig (en gratis) met een plugin zoals Woocommerce. Of je nu handgemaakte spullen, je eigen digitale producten of andere relevante producten verkoopt, dit kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen met bloggen.

Lees tip! Digitale producten zit een relatief lage investering en risico op. Lees hier tips en voorbeelden voor digitale producten verkopen, zoals de beste digitale producten en plekken waar je het kunt verkopen.

3. Dropshipping

Ben je wel geïnteresseerd in het verkopen van producten op je blog, maar geen zin in verzending en voorraad? Dropshipping is een geweldige manier om geld te verdienen met zeer weinig risico. Met dropshipping creëer je de winkel, beheer je de website en klantenservice. Maar een dropshipping-service neemt jouw bestellingen op en verzendt ze naar jouw klanten. Ze zijn een onzichtbare derde partij waar je klanten niets van weten.

4. Coaching service verkopen

In plaats van het verkopen van eigen producten, kun je ook kiezen om een eigen service te verkopen. Wanneer je veel aan het bloggen bent over een onderwerp, zien mensen dat je er veel kennis over hebt en creëer je een naam en vertrouwen. Waarom dan niet gelijk geld verdienen door jouw expertise te delen.

In bijna elke niche is er behoefte aan consultants en coaching. Stel een reeks pakketten samen die je kunt aanbieden: consulten per uur, doe-het-zelf pakketten of onbeperkt e-mailadviespakketten.

5. Freelance Service

Als blogger ben je al een expert in jou niche. Je kunt beginnen met het verdienen van een inkomen door jouw vaardigheden en expertise als freelancer aan te bieden. Freelancen is een populaire manier om online geld te verdienen, omdat het niet per se een investering van tijd of geld vereist. Je kunt gewoon beginnen met het aanbieden van jouw diensten aan de bezoekers van jouw website.

6. Online cursus

Je kunt van jouw blog ook een online cursus website maken om op die manier jouw expertise te verkopen. Het voordeel ten opzichte van coaching is dat je veel kunt automatiseren en geen een op een contacten hoeft in te begrijpen. Je moet lessen voor jouw cursus maken, plus eventueel ondersteunend materiaal dat je wilt opnemen, zoals downloads, dia’s, checklists, templates, enz.

7. Ebook

Een andere manier om van jouw diepgaande kennis van jouw niche geld te verdienen is het bundelen van alle kennis. Verpak het in een eBook en verkoop het op je blog. Ze zijn relatief eenvoudig te schrijven en te produceren. Als je al een tijdje blogt, kun je een aantal van je oude blogposts verzamelen en er hoofdstukken van een boek van maken.

Je kunt het eventueel ook op Amazon of bol.com verkopen, maar je kunt hier waarschijnlijk veel minder vragen. Als je al een aardig publiek hebt opgebouwd, kun je waarschijnlijk jouw eBook verkopen van 5 euro voor een heel kleine tot meer dan 40 euro voor een dik eBook.

8. Membership

Je trouwste lezers zijn grote fans en zijn misschien bereid te betalen om meer van je werk te lezen. Je kunt een gedeelte voor alleen betalende leden maken waar ze meer diepgaande blogposts, downloads, video’s, audio-inhoud en meer kunnen delen.

Een membership website kan een grote investering zijn, omdat je voortdurend premium inhoud moet maken voor jouw betalende leden. Maar ze kunnen zeer lucratief zijn omdat het terugkerende inkomsten (abonnementen) zijn.

9. Maak een privé community

Een andere optie voor het maken van een betaalde lidmaatschapssite is het creëren van privéforums waarvoor gebruikers moeten betalen om toegang te krijgen. Forums zijn een geweldige manier voor jouw bezoekers om persoonlijk advies van jou te krijgen. Andere leden van de gemeenschap kunnen ook communiceren en elkaar helpen.

Hoewel het modereren van een forum veel werk kan zijn, is een betaald forum een geweldige manier om terugkerende inkomsten te genereren met je blog.

10. Premium content

Een minder grote stap en investering vergeleken met een membership website is premium content, oftewel content achter een betaalmuur. In feite plaats je gewoon geweldige inhoud achter een betaalmuur, wat betekent dat bezoekers betalen om toegang te krijgen. Zo kun je kiezen om bepaalde artikelen open te laten voor iedereen en voor hele gedetailleerde berichten met veel achtergrondinformatie dient de lezer te betalen.

11. Advertentie ruimte verkopen

Dit is de strategie waarmee de meeste bloggers beginnen wanneer ze willen geld verdienen met bloggen. Google Adsense is de bekendste hierin, maar er zijn er meer. Het enige dat je hoeft te doen, is een script van Google aan jouw website toe te voegen waarmee automatisch advertenties worden weergegeven.

Houd er echter rekening mee dat je niet beperkt bent tot het verkopen van banneradvertentiespots wat tegenwoordig een ineffectieve strategie is. Overweeg andere gebieden die je zou kunnen verhuren zoals ruimte in een popup, headers van sociale media, de “P.S.” in jouw e-mailnieuwsbrieven, denk buiten de gebaande paden.

12. Verkoop gesponsorde blogberichten

Sommige bloggers zijn niet geïnteresseerd in het weergeven van advertenties aan hun publiek en vragen zich af hoe ze inkomsten kunnen genereren met een blog zonder advertenties.

Met advertentienetwerken verlies je enige controle over de inhoud die op jouw website wordt weergegeven. Sommige lezers zullen geïrriteerd of beledigd raken door advertenties en steeds meer mensen gebruiken adblockers die jouw inkomstenpotentieel beïnvloeden.

Een andere manier om geld verdienen met bloggen is door middel van sponsoring. Deze gesponsorde inhoud kunnen voor bedrijven een zeer effectieve manier zijn om jouw doelgroep op een niet-bedreigende manier te bereiken en ze kunnen voor jou een zeer effectieve manier zijn om veel geld te verdienen. Zorg ervoor dat de berichten echt interessant en relevant zijn voor jouw publiek en dat je het gesponsorde karakter van de post volledig onthult.

13. Krijg betaald om beoordelingen te schrijven

Net als bij gesponsorde berichten, kun je ook geld verdienen door betaalde recensies op je site te schrijven. Dit is een iets andere manier om inkomsten te genereren dan een beoordelingssite met affiliate links, zoals hierboven vermeld.

In plaats daarvan kun je gratis producten uitproberen out jouw niche en wordt je zelfs betaald voor het schrijven van een recensie. Het proces om dit te doen kan vergelijkbaar zijn met het verkrijgen van gesponsorde berichten. Je wilt producten beoordelen die relevant zijn voor jouw niche, waarin jouw publiek geïnteresseerd in zou zijn.

Je kunt zelf bedrijven benaderen om te vragen naar betaalde beoordelingen. Er zijn ook websites zoals PayPerPost die kunnen helpen om u te verbinden

14. Gesponsorde wedstrijden of weggeefacties

Benader bedrijven in jouw niche en bied aan om een weggeefactie of wedstrijd te organiseren op jouw blog of op sociale media. Dit kan de bekendheid van hun bedrijf onder jouw volgers vergroten; en als het goed wordt gedaan, kunnen ze ook een hoop leads voor hun bedrijf genereren.

15. Gesponsorde Social Media berichten

Ben je al een tijdje aan het bloggen, dan heb je wellicht ook een grote fan groep die je volgt. Geef bedrijven wat zendtijd op je Facebook-pagina, of post gesponsorde tweets of Instagram-foto’s. Deze zijn belachelijk snel en gemakkelijk te plaatsen en je kunt 25 tot meer dan 500 euro per bericht in rekening brengen, afhankelijk van de grootte van je publiek.

16. Vacaturepagina

Als jij met jouw blog een vrij grote naam hebt in een bepaalde niche, kun je niche gerelateerde vacatures tonen. Bedrijven in dezelfde niche kunnen hiermee direct de juiste doelgroep bereiken en je creëert tegelijkertijd ook dat bezoekers blijven terugkeren om op jouw website te kijken. Breng 10 tot 50 euro of meer per vacatureadvertentie in rekening en je kunt zo mooi extra geld verdienen met bloggen.

17. Maak een betaalde bedrijvengids

Online bedrijvengidsen (ook wel directories genoemd) doen je misschien denken aan de begindagen van het web, toen startpagina.nl en vergelijkbare websites ingesteld stonden als standaard beginpagina, maar ze zijn niet helemaal achterhaald. Generieke webdirectories zijn niet langer nodig door hoe geavanceerd Google tegenwoordig is, maar lokale of niche bedrijvengidsen kunnen zeer nuttig zijn. Net als een vacaturepagina, vinden bedrijven het heel interessant om op websites te staan in hun niche.

18. Host webinars

Hoewel veel bedrijven ze gebruiken om leads te genereren, is het hosten van betaalde webinars ook een optie. Zorg er wel voor dat je uitzonderlijke waarde levert – met zoveel gratis webinars die er zijn, moet je iets heel speciaals aanbieden als je ervoor wilt betalen.

19. Blog Flipping

Kun je al en WordPress website maken, dan ben je ver vooruit vergeleken met de meeste mensen. Soms kopen ondernemers graag reeds gevestigde websites die ze voor hun eigen bedrijf kunnen gebruiken.

Als je een WordPress blog kunt bouwen en er verkeer naar kunt krijgen, dan kun je het verkopen en geld verdienen voor al het werk. Dit vereist dat je weet naar welk type websites vraag naar is en hoe je ze kunt prijzen en verkopen.

Er zijn mensen gespecialiseerd in het bouwen van een blog, het creeeren van traffic en het daarna direct doorverkopen. Dit heet Blog Flipping – vergelijkbaar met House Flipping, waarbij je een huis koopt en verbouwd om het daarna door te verkopen voor winst.

Websites zoals Flippa die dienen als veilingsites en makelaars voor het verkopen van websites.

20. Donaties

Als laatste manier om geld verdienen met bloggen staat het ontvangen van donaties. Hiermee moet je vertrouwen op de vrijgevigheid van jouw lezers. Het is meestal lucratiever om ze iets terug te geven.

Je kunt op verschillende manieren beginnen met het accepteren van donaties. Zo kunt een Paypal-donatieknop of een Stripe-donatieknop aan je website toevoegen. Of voor een professionelere uitstraling en geavanceerde functies zoals integratie van e-mailmarketing, kunt u WPForms gebruiken om een donatieformulier op je WordPress-site te maken. Veel bloggers doen dit ook doen via BuyMeACoffee.